dilluns, 10 de febrer del 2014

Un rosa anònima


  Ningú sabia el seu secret.
  Havien passat nou anys de la mort de E. Spire. Com cada any la seva família, quan arribava el dia catorze del mes de febrer, anava al cementiri per col·locar-li un ram de flors que sa mare comprava sempre el dia anterior. Però aquell any algú desconegut per a la família es va avançar.
  La mare d'E. Spire va arrugar el front en veure una rosa roja al costat de la fotografia de la jove. La va agafar i la va olorar, l'acabaven de posar. Aleshores, la mare de la jove començà a mirar el cementiri per comprovar si hi havia algú. Però solament hi havia el silenci. Es va començar a fer preguntes, però ella no recordava que la seva filla tinguera cap nuvi. A més, l'única família que tenia eren les seves dues germanes bessones, son pare i ella, sa mare, va pensar.
  Havien passat nou anys de l'última vegada que J. George va veure a la que havia estat la seva infermera en un hospital de guerra, molts anys enrere, abans de que la jove morira. Ell la visitava per les nits, votava la tanca del cementiri i es posava a mirar la seva foto durant hores. Aquell dia 14 de febrer de 1964, J. George va agafar una rosa del jardí de sa casa i es dirigí a entregar-li una flor, una rosa anònima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada